Despre lentile fotocromatice

lentile fotocromatice
Lentile fotocromatice (se mai numesc si lentile heliomate) sunt acele lentile cu proprietatea de a se inchide sau deschide la culoare in functie de cresterea sau diminuarea expunerii la razele solare. Din aceasta cauza dumeavoastra veti avea mereu o performanta vizuala optima.

Folosind lentile fotocromatice mai ales vara veti putea inlocui ochelarii de soare. Din acest motiv nu trebuie sa purtati la dumneavoastra mai multe perechi de ochelari.

Toate lentilele fotocromatice nu sunt transparente in totalitate in intuneric.

Caracteristicile unei lentile fotocromatice

Calitatea unei lentile fotocromatice (heliomate) se masoara prin colorarea de baza, timpul de inchidere, timpul de deschidere si inchiderea maxima.

Colorarea de baza a unei lentile fotocromatice este in jur de 5% la cele de calitate, iar cele de calitate mai slaba pot fi de 10%-15%, lucru care poate fi deranjant in cazuri de luminozitate scazuta

Timpul maxim de inchidere a unei lentile fotocromatice este de 2-3 minute si valoarea poate ajunge pana la 80%-85%.

Functionalitatea unei lentile fotocromatice

Aceste lentile fotocromatice, in momentul in care sunt expuse la radiatii UV sau lumina solara genereaza o reactie chimica reversibila si se inchid/deschid la culoare.

In momentul in care lumina solara dispare (sau radiatiile UV) aceste lentile fotocromatice vor reveni gradat la starea initiala de transparenta.

Deoarece compusul fotocromatic revine la starea de transparenta printr-un proces termic, cu cat este mai ridicata temperatura cu atat aceste lentile fotocromatice vor fi mai putin inchise la culoare. Acest efect previne ca aceste lentile fotocromatice sa devina la fel de inchisi ca lentilele de ochelari de soare pe vreme foarte calduroasa.

Tot din aceasta cauza, veti observa ca folosind lentile fotocromatice, acestea vor deveni foarte inchise la culoare pe vreme foarte racoroasa, lucru care le face ideale pentru schi.

Pentru mai multe informatii sau achizitionarea lentilelor fotocromatice va rugam sa vizitati unul din magazinele noastre Pro Medica din Timisoara.